Sikeres a Volkswagen Kínában

Vágólapra másolva!
Egymilliós értékesítési rekorddal a Volkswagen az idei első kilenc hónap alatt annyi autót adott el Kínában mint tavaly egész évben, a cég a világgazdasági válság ellenére forgalmát 37 százalékkal tudta növelni éves összevetésben.
Vágólapra másolva!

Winfried Vahland, a Volkswagen kínai érdekeltségének vezérigazgatója pénteken a termelési kapacitás növelését, valamint a beruházások ütemének felgyorsítását jelentette be a wolfsburgi konszern legnagyobb külföldi felvevő piacán.

"Kína, mint a világgazdaság motorja lendületes növekedést mutat" - mondta Winfried Vahland, hozzátéve, hogy a személygépkocsi piac nem várt gyors ütemben bővült.

Az idén az első kilenc hónapban 1 061 964 autót adott el a Volkswagen Kínában és Hongkongban, a cég a rendelkezésre álló adatok alapján az egész évre 30 százalék feletti növekedési ütemre számít. A Volkswagen márka értékesítései 36 százalékkal 871 037 darabra, az Audi eladásai 19,7 százalékkal 108 859-re, a kínai piacra újonnan bevezetett Skoda márka eladásai pedig 82 százalékkal 44 829-re emelkedtek.

A mostani tervek szerint a Volkswagen 2009 és 2011 között négymilliárd eurót tervez Kínában befektetni kapacitás bővítő beruházásokba és új modellek kifejlesztésébe. Tavaly a wolfsburgi konszern 1,02 millió autót adott el Kínában, 8,6 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A Volkswagen két közös vállalatban érdekelt Kínában.