Alig mozdult a forint

Vágólapra másolva!
Kissé erősödött a forint a bankközi devizapiacon hétfőn. A pénteki árfolyamhoz képest erősödött ugyan a forint az euróval szemben, napon belül azonban nem sok elmozdulás történt a hét első kereskedési napján. Az euró árfolyama hétfőn délután négy órakor a 267,29 forintos árfolyamon stabilizálódott, a péntek délutáni 268,50 forintos szint után.
Vágólapra másolva!

Az MTI által megkérdezett devizakereskedők elmondták: az utóbbi egy hónap talán legeseménytelenebb napja zajlik a devizapiacokon, a forint a reggeli 267,10 forintos euróárfolyam körül ingadozott az egész nap folyamán. A kereskedők szerint egész héten a kivárás jellemezheti a piacokat, egyelőre nem várható olyan esemény, amely révén jelentős elmozdulás következhetne be a magyar valuta árfolyamában.

Az egyedüli kedvező jel a forint árfolyamára nézve a nemzetközi tőzsdék kissé pozitív teljesítménye lehet annak ellenére, hogy a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX negatív tartományban zárta a hétfői kereskedési napot.

A dollárt hétfőn négy órakor 182,69 forinton jegyezték 1,4620 dolláros euróárfolyam mellett, szemben a péntek délutáni 183,19 forinttal, és az 1,4612 dolláros euróárfolyammal. A svájci frank jegyzése 176,68 forint volt az pénteki 177,24 forint után.