Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szárnyal az Apple az iPhone és a Mac-számítógépek sikerének köszönhetően. A saját pénzügyi negyedik negyedévi eredménye 46 százalékkal lett erősebb, mint tavaly.
Vágólapra másolva!

Az Apple 1,67 milliárd dollár nyereséget ért el, ami 1,82 dollárt jelent részvényenként. Összehasonlításként tavaly 1,14 milliárdot kerestek, részvényenként 1,26 dollárt, míg az eladásokban 7,9 milliárdról 9,87 milliárdra javították adataikat.

Az eredmény nem csak önmagában, de az előzetesen elvárthoz képest is jónak számít. A Reuters felmérése szerint a szakértők átlagosan 1,42 dollár részvényenkénti eredménnyel számoltak. A hírre az Apple részvényei 12 dollárral drágultak a Wall Streeten átlépve a 200 dolláros árat.

Az eredményben nagy szerepet játszott, hogy az elmúlt negyedév volt az első, amely egészében értékesítettek az iPhone 3GS modellből. A régebbi modellekkel együtt 7,4 millió darabot adtak el három hónap alatt. Valamint az iskolakezdéssel egybeeső időszakban több mint 3 millió Mac-számítógépet adtak el, ami szintén várakozáson felüli adat - írja a Marketwatch.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről