Két százalékos mínusszal kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 413,36 pontos csökkenéssel, 19 903,68 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 2,03 százalékkal gyengült. Pesszimista hangulat lehet nap közben is.
Vágólapra másolva!

Pesszimista hangulatú kereskedést várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. Illés László, a QUAESTOR Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a délelőtt folyamán tovább folytatódhat a negatív nemzetközi befektetői hangulat, ami a budapesti börzén is erőteljesen jelentkezhet.

Az elemző rámutatott: délután 14 óra 30 perckor két jelentős makroadatot is nyilvánosságra hoznak az Egyesült Államokban, amelyek meghatározzák majd a pénteki nap utolsó negyedének kereskedését.

Illés László úgy vélte, a nemzetközi tőzsdék elmúlt napokban tapasztalt gyenge teljesítménye csak a korábbi jelentős emelkedések korrekciója, a globális esésre még várni kell.

Kovács Attila, az OTP Bank Nyrt. üzletkötője szintén negatív kereskedési napot vár, mivel úgy vélte: a csütörtöki nemzetközi esést a régiós piacok nem reagálták le, így várhatóan ezt a "lemaradást" pénteken bepótolják. Aláhúzta: a délutáni makroadatok jelentősen befolyásolhatják a kereskedést, mivel ha elmaradnak a várt értékektől, akkor további mélységekbe taszíthatják a vezető indexeket, míg ha a vártnál jobbak lesznek megtorpanhat az esés.