Veszik a dollárt, gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Gyengült a forint kedd este az euróhoz képest, az eurót 269 forint fölött jegyezték közép-európai idő szerint fél nyolc körül a londoni bankközi devizapiacon. Este hét órakor a 270-es szint fölött is járt a jegyzés.
Vágólapra másolva!

Hétfő este 268,25 forintot adtak egy euróért, aznap délután azonban még 267,56 forint volt egy euró, kedd reggel pedig nem sokkal 268 fölött mozgott az árfolyam.

A forint mellett a térségi devizák is gyengültek a nap folyamán. Megrendült a befektetői bizalom a devizapiacokon, és csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a gyenge amerikai fogyasztói bizalmi mutató nyomán. Ismét előtérbe került a dollár mint "befektetési mentsvár", így az erősödni kezdett a főbb devizákkal szemben.

A dollárt délután fél ötkor 181,63 forinton jegyezték a hétfő délután négy órai 178,25 forint után. A svájci frank jegyzése 177,78, 100 japán jené 197,43 forint volt.

Kereskedők szerint az euró/dollár befektetői bizalmat tükröző mozgásával párhuzamosan a forint is tovább gyengülhet a későbbiekben, de a legvalószínűbb, hogy 270 forintos euróárfolyam közelében ingadozik, 1-2 forintos sávon belül.