Kínában taroltak a japán autók

Vágólapra másolva!
Japán nagy autógyártói, a Toyota, a Honda és a Nissan szeptemberben jelentős termelési eredményeket könyvelhettek el Kínában, miközben összességében kivétel nélkül csökkent a termelésük - derül ki a szerdán Tokióban kiadott statisztikákból.
Vágólapra másolva!

A Toyota Motor Corp. szeptemberben 64 880 gépkocsit gyártott Kínában, 37 százalékkal többet mint egy éve. A Toyota össztermelése a Daihatsut és a Hino Motorst is beleértve 4 százalékkal esett vissza. Japán második számú autógyára, a Honda Motor Co. 60 741 gépkocsit gyártott Kínában az év kilencedik hónapjában, 20 százalékkal többet, mint pontosan egy évvel korábban. Eközben a Honda össztermelése szeptemberben 16,6 százalékkal csökkent.

A Nissan Motor Co. a francia Renault SA-val szintén rekordot ért el Kínában, 55 174 darabbal, 62,9 százalékos éves növekedéssel. A Nissan ugyanakkor összességében 8,5 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A Mazda Motor Corp. 14 566 gépkocsit gyártott Kínában, csaknem a dupláját, mint egy évvel korábban, míg a Mitsubishi Motors Corp. 56 százalékot javított Tajvanon és megnégyszerezte termelését a kínai szárazföldön. A Mazda össztermelését tekintve közel 17 százalékkal esett vissza szeptemberben, míg a Mitsubishi, amely 14 hónapja folyamatosan egyre kevesebb autót gyárt, 29 százalékos esést mért.

A héten a Honda a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be, és nyereségének előrejelzését 2010 márciusára, a pénzügyi év végére 155 milliárd jenre (1,7 milliárd dollár) módosította.