Pluszban zártak a New York-i indexek

Vágólapra másolva!
Szerdán is pluszban zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,53 százalékkal (49,88 ponttal) 9547,22 pontra erősödött. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,11 százalékkal (22,62 ponttal) 2060,39 pontra kúszott fel. Az S&P 500-as mutató 0,78 százalékkal (7,98 ponttal) 1033,37 pontra emelkedett.

A növekedéshez hozzájárult az ipari szektorral kapcsolatos több kedvező hír, miközben a gyengülő dollár emelte a nyersolaj és az energiatermelők részvényének az árát.

A Goldman Sachs emelte a United Technologies részvényének a célárát, és javított a 3M cég részvényének a besorolásán. A Goldman egyidejűleg az egész ipari szektor besorolásán is javított.

A Nasdaq indexét az EBay árfolyamának az erős növekedése erősítette, amit az váltott ki, hogy a Bernstein följavította a világ vezető internetes aukciósházának a részvényminősítését, továbbá a cég részvényének a célárát.

A DJIA indexében a legnagyobb növekedést a Boeing érte el, miután a cég egyik vezetője szerint jövőre már ismét nő a globális légi teherszállítási forgalom.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta októberi szállításra 21 centtel 71,31 dollárra drágult, de röviddel a kereskedés befejezése előtt a 72,52 dolláros szintet is megütötte az ár.