Lehet, hogy Oszkó is tárgyal a kórházakkal

Vágólapra másolva!
Megkezdődött az egészségügyi dolgozók és intézmények tiltakozása a kórházfinanszírozás ellehetetlenülése miatt. Csütörtök óta egyre több kórház teszi ki a zöld zászlót és teszik fel a dolgozók a zöld szalagot a tiltakozás jeleként.
Vágólapra másolva!

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy információi szerint egyet kivéve az ország összes kórházában és a rendelőintézetekben is kitették a zöld zászlót. Egy kórházban azonban a zászlót nem rakták ki, de az egri intézményben a dolgozók hordják a zöld szalagot - jegyezte meg a Stratégiai Szövetség a Kórházakért elnevezésű szervezet vezetői tisztségét is betöltő Csiba.

A főigazgató elmondta az [origo]-nak azt is, hogy a mostani tiltakozási forma keddig tart majd, amikor újra egyeztetnek a kórházak a kormány képviselőivel. Csiba arról tájékoztatta az [origo]-t, hogy tudomása szerint a pénzügyminiszter is eljön majd a keddi újabb egyeztetésekre. (Eddig a kórházak az egészségügyminiszterrel tárgyaltak, nem sok eredménnyel.)

Az [origo]-nak Csiba értesülését a Pénzügyminisztériumban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, viszont azt biztosan állították, hogy Oszkó Péter kedden találkozni fog az egészségügyi miniszterrel, Székely Tamással.

A kórházak hetek óta vitatkoznak az egészségügyi kormányzattal a finanszírozásról. Székely Tamás eddig 4,5 milliárd forint pluszt ígért az intézményeknek, amelyek viszont 25 milliárdot követelnek az év végéig.