Kft-vé alakul a GE Hungary Zrt.

Vágólapra másolva!
A GE Hungary Zrt. korlátolt felelősségű társasággá alakul vállalati struktúrájának ésszerűsítése, valamint működési és döntéshozatali folyamatainak gyorsabbá tétele érdekében - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Az újonnan létrejövő GE Hungary Kft.-t a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság 2009. szeptember 27-i hatállyal bejegyezte. A GE Hungary Kft. a GE Hungary Zrt. egyetemleges jogutódja. Az átalakulás során a társaság tevékenységi köre a sajtóközlemény szerint nem változik.

A 11 ezer alkalmazottat foglalkoztató GE Hungary Zrt. és leányvállalatai keretében a GE négy fő üzletágából a GE Technology Infrastructure és az GE Energy Infrastructure három városban négy gyárat (Aviation, Energy, Healthcare és Water&Process Technologies), valamint egy regionális üzleti központot és két kutatás-fejlesztést végző részleget üzemeltet. Emellett a GE Hungary Zrt. keretében Budapesten működik a GE Consumer & Industrial üzletág Európa, Közel-Kelet és Afrika üzleti és K+F központja, amely Magyarország hét városában további nyolc üzemet működtet.

A GE Hungary Zrt. 2007-ben 643 milliárd, 2008-ban 667 milliárd forint árbevételt ért el, ennek 98 százaléka exportból származott. Tavaly a GE Hungary volt Magyarország harmadik legnagyobb exportőre, nyolcadik legnagyobb árbevételű cége, és ugyancsak nyolcadik legnagyobb foglalkoztatója.

A GE 1989 vége óta működik Magyarországon, ahol jelenleg a GE a legnagyobb amerikai munkáltató (több mint 14 ezer munkatárs) és befektető (több mint 1,1 milliárd USD), valamint az egyik legnagyobb exportőr. A GE Capital tulajdonában van a több mint 3 ezer alkalmazottat foglalkoztató Budapest Bank leányvállalataival, emellett a GE résztulajdonosa a Genpact Hungary Kft.-t üzemeltető Genpact globális cégnek, amely 600 munkatársat foglalkoztat Budapesten.