Két kiserőművet vesz az E.On-tól az ALTEO

Vágólapra másolva!
Két kiserőművet vásárol meg az E.On Hungária Zrt.-től az ALTEO Energiaszolgáltató Zrt., a győri és a soproni erőmű várhatóan még az idén átkerül az új tulajdonoshoz.
Vágólapra másolva!

Az ALTEO stratégiájában a villamosenergia-kereskedelem mellett egy erőművi portfolió létrehozása is szerepel. A társaság idei árbevétele a cégvezetés várakozása szerint meghaladja az egymilliárd forintot - tájékoztatta az MTI-t ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A tavaly márciusban magyar befektetők részvételével létrehozott ALTEO Energiaszolgáltató Zrt. két működő fűtőerőművet vesz át. A győri elsősorban iparvállalatokat lát el, mint ahogy a soproni is, de ez utóbbi lakossági távhőszolgáltatást is végez. Mindkét üzem nyereséges, amelyektől az MTI információi szerint portfoliótisztítás miatt válik meg az E.ON. Az ügylet jelenleg a szerződéskötésnél, valamint az átvétel hivatali engedélyeztetésénél tart. A tranzakció értékét a felek nem hozzák nyilvánosságra.

Az ALTEO korábban már megvette a hévízkutak metántartalmának kinyerésével foglalkozó Hidrogáz nevű céget, és a portfólió bővítés érdekében több saját zöldmezős projektet is indított, amelyek engedélyeztetés alatt állnak.