Nem nyúlna a bónuszokhoz a milliárdos csaló

Vágólapra másolva!
Jérome Kerviel, a Société Générale-t csaknem csődbe döntő tőzsdei kereskedő szerint a brókerszakma egyfajta szenvedélybetegség, így a bónuszok korlátozásának nem lesz hatása a kockázatvállalásra.
Vágólapra másolva!

A 32 éves egykori trader a France-2 televízió egyik műsorában fejtette ki, hogy a brókerszakma "kicsit őrültté tesz, és arra ösztökél, hogy kockázatot vállalj!"

Kerviel 4,9 milliárd eurós veszteséget okozott a Société Générale bankháznak, amikor mág a válság bedurvulása előtt, engedély nélkül hatalmas tőzsdei pozíciókat vett fel - és a számításai nem jöttek be.

A kereskedő ügye továbbra sincs lezárva, Kerviel azzal védekezik, hogy felettesei tudtak a tranzakcióiról. "Pont ugyanazt tettem, mint amit a többiek" - foglalta össze az 50 milliárd eurót kockáztató és szinte minden banki szabályt áthágó Kerviel.

Kerviel azt mondta, hogy nem nyerészkedett az üzleteken, óránként mindössze 20 eurót keresett. A kereskedő akár 5 év börtönt is kaphat, és 375 ezer eurós büntetést kaphat, ha bűnösnek találják a párizsi bírák.