A Dallas Cowboys a legértékesebb futballcsapat

Vágólapra másolva!
Egy friss elemzés szerint a Dallas Cowboys a legértékesebb amerikaifutball-csapat, utána következik a Washington Redskins és a New England Patriots.
Vágólapra másolva!

A Forbes magazin közzétette felmérését a profi amerkiafutball-liga (NFL) csapatainak értékéről, ez alapján továbbra is a Dallas Cowboys a legdrágább együttes.

A texasi város klubja - a tavalyinál két százalékkal többet - 1,65 milliárd dollárt ér, s éppen 100 millióval "előzi meg" a második helyezett Washington Redskinst.

A harmadik helyezett a New England Patriots (Pats) lett, 1,361 milliárd dollárral. Az elmúlt szezon során a legnagyobb, több mint 90 millió dolláros nyereséget a washingtoni csapat ért el, majd a Pats és a Tampa Bay Buccaneers 70,9, illetve 68.9 millió dolláros profittal.

A lap kimutatása szerint a liga 32 együtteséből 19 ér legalább egymilliárd dollárt, s 18 gárda értéke növekedett, míg nyolcé csökkent. A legkomolyabb, hét százalékos értékvesztést az Oakland Raiders könyvelhette el, mely 797 millió dollárral az utolsó a sorban.

A Forbes kiemeli, hogy a Cowboys a világ második legértékesebb sportklubja a Manchester United mögött. Az angol labdarúgó Premier League-ben érdekelt manchesteri klub értéke 1,87 milliárd dollárra rúg. A MU egyébként óriási adósságot halmozott fel az utóbbi időszakban, a World Soccer adatai szerint a tartozás közel 700 millió eurót tesz ki.