Átszervezik a magyar Erste tulajdonosi struktúráját

Vágólapra másolva!
Az Erste Bank Hungary augusztusban jelentette be, hogy többségi tulajdonosa, az Erste Group Bank AG a kelet-európai banki leányvállalataiban fennálló tulajdoni részesedéseit az Erste csoporton belül át kívánja szervezni. Most a magyar pénzügyi felügyelet is engedélyezte a tranzakciókat.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy az EGB Ceps Holding GmbH az Erste Bank Hungary Nyrt.-ben 50 százalékot meghaladó (előreláthatólag 99,95 százalék) közvetlen, az EGB Ceps Beteiligungen GmbH pedig 50 százalékot meghaladó (előreláthatólag 99,95 százalék) közvetett minősített befolyást szerezzen - derül ki a felügyelet honlapján publikált határozatból.

A PSZÁF engedélyezte továbbá, hogy az EGB Ceps Holding GmbH a bank leányvállalataiban - Erste Befektetési Zrt., Erste Faktor Zrt., Erste Ingatlanlízing Zrt. Erste Lakáslízing Zrt. Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. - 50 százalékot meghaladó közvetett minősített befolyást szerezzen.

Az Erste Bank Hungary augusztusban jelentette be, hogy többségi tulajdonosa, az Erste Group Bank AG a kelet-európai banki leányvállalataiban fennálló tulajdoni részesedéseit az Erste csoporton belül át kívánja szervezni. Ennek keretében az Erste Group Bank Ag az Erste Bank Hungary Nyrt.-ben fennálló részesedését az ausztriai bejegyzésű EGB Ceps Holding GmbH-ba apportálja. Az EGB Ceps Holding az EBG Ceps Beteiligungen GmbH 100 százalékos tulajdonában van, amely az Erste Group Bank AG kizárólagos tulajdonában van.

A változások az Erste Group Bank AG leányvállalatainak végleges részvénytulajdonát nem változtatják meg, nem eredményeznek változást az irányítási rendszerben és az üzleti stratégiában, kizárólag csoporton belüli részesedésátrendezést jelentenek.