Nem érdeklik a forintot a nyilatkozatok

Vágólapra másolva!
A forint árfolyama a 270 forintos euró árfolyam közelében, a várakozásoknak megfelelően alakult kedden, miután a hétfői jegybanki kamatvágás nem befolyásolta árfolyamát. A forintot nem érdekelték a magyar gazdaságot érintő nyilatkozatok.
Vágólapra másolva!

Az eurót 270,14 forinton jegyezték kedden délután negyed hat után a bankközi kereskedelemben a hétfő délután négy órai 269,53 forint után. Az árfolyam 269,50 forint szűk környezetében ingadozott nap közben, majd az amerikai piaci nyitás idején az euró gyengülésével párhuzamosan 270 forint fölé emelkedett.

Kedden nem reagált a forint a Moody's jelzésére, hogy ha folytatódik a költségvetési konszolidáció, stabilra javulhat a magyar osztályzat jelenleg negatív kilátása. Az árfolyamot az sem érdekelte, hogy Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke 2011-re már regionális éllovasi helyet vázolt fel Magyarország számára.

Az alelnök szerint a keleti EU-tagállamoknak fájdalmas reformokkal kell rendbe tenniük az államháztartásukat, de Magyarország ezen már túl van. (A teljes cikket itt olvashatja a Karvalits-interjúról.)