Vágólapra másolva!
Júliusban nőttek az ipari megrendelések Németországban az előző hónaphoz képest a kiigazított adatok szerint, és csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva; a havi emelkedés jobb lett az elemzők által vártnál.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A német gazdasági minisztérium közlése szerint a havi emelkedést elsősorban a védelemi megrendelések húzták felfelé. Júliusban az ipari megrendelések 3,5 százalékkal nőttek a kiigazított adatok szerint, míg 2008 júliusához viszonyítva 19,8 százalékkal csökkentek a kiigazítatlan számok alapján.

A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők 2 százalékos havi emelkedést prognosztizáltak. Elemzők szerint Németország kilátásai a közeljövőre pozitívak a lakossági fogyasztást és az ipari termelést illetően is.

A júliusi emelkedést a belföldi megrendelések 17,2 százalékos bővülése húzta fel. Ennek egy része egy nagyobb katonai járművekkel kapcsolatos megrendelésnek volt köszönhető: a Rheinmetall 3,1 milliárd euró értékben szállít a német hadseregnek 405 Puma típusú felfegyverzett harci gépjárművet.

A külföldi megrendelések 2,3 százalékkal estek júliusban. A félkész termékek iránti kereslet viszont 5,2 százalékkal, a beruházási javakkal kapcsolatos megrendelések pedig 3,2 százalékkal emelkedtek.