Vágólapra másolva!
Bezár 20 fiókot október végén a Raiffeisen Bank, amely költségracionalizálással és a dinamikus bővülés lehetőségének megszűnésével indokolja a lépést.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A magyarországi Raiffeisen Bank működésének 22 éve alatt folyamatosan a piaci átlag felett növekedett - áll a bank közleményében. Szervezetének méretét a piaci kereslethez igazítva 2006 januárjától összesen 64 új fiókot nyitott meg, 161-re növelve ezzel országos hálózatát.

Az elmúlt év során megváltozott gazdasági körülményeknek megfelelően, valamint figyelembe véve, hogy a magyar pénzügyi piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló dinamikus bővülés, a Bank stratégiai lépéseket tesz annak érdekében, hogy szervezetét a reálisan várható üzleti volumenhez igazítsa.

E lépések egyik fontos eleme a költségracionalizálás, melynek részeként a Bank 2009 ősz folyamán fiókhálózatának méretét is optimalizálja. A folyamat eredményeképpen 2009. október 30-án 20 fiók bezárására kerül sor.

Ezen fiókok bezárását elsősorban a felsorolt fiókokban tapasztalt ügyfélforgalom-visszaesés teszi indokolttá. A kiválasztásában ugyanakkor fontos szempont volt egy másik Raiffeisen fiók relatív közelsége is.

Az érintett fiókok ügyfeleit a pénzintézet írásban, a fiókbezárás előtt 2 hónappal tájékoztatja a fiók bezárásáról és az ehhez kapcsolódó változásokról. A bank szerint az átállás kevés kellemetlenséggel jár az ügyfeleknek, mivel a számlaszámok nem változnak, a fiókban történő ügyintézésre pedig bármelyik más Raiffeisen bankfiókot választhatják.

A bezárandó fiókok azon munkatársait, akiket a Raiffeisen Bank nem tud másik fiókban vagy más területen alkalmazni, a törvényben előírtnál kedvezőbb felmondási feltételekkel bocsátja el, valamint karrier-tanácsadással támogatja munkaerő-piaci elhelyezkedésüket.

A bank bízik abban, hogy ezen intézkedés nem befolyásolja negatívan az érintett ügyfelek bankolási szokásait. Az ügyfelek a mindennapi tranzakcióik jelentős részét a 24 órán át folyamatos banki elérést biztosító telefonos ügyfélszolgálaton, valamint az internet banking rendszeren keresztül intézik.