Új részvényeket bocsát ki a Genesis és az RFV

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde két cég, a Genesis és a Regionális Fejlesztési Vállalati is részvénykibocsátást hajt végre.
Vágólapra másolva!

Új részvények zártkörű forgalomba hozatalával alaptőkét emel a Genesis Energy Nyrt.; a társaság legalább 566 666, legfeljebb 1 666 660 darab új részvényt bocsát ki, amelyek összértéke 283,3 millió forint és 833,3 millió forint között alakul majd - közölte a cég.

A pénzbeli hozzájárulás ellenében jegyezhető részvények kibocsátási értéke 3 euró, névértéke 500 forint. A dematerializált, névre szóló részvények a már kibocsátott részvényekkel azonos jogokat biztosító törzsrészvények. A Genesis Energy igazgatótanácsa június 16-án döntött a tőkeemelésről, amelynek célja, hogy további likviditást biztosításon a Genesis-csoportnak a Cogencóval kötendő üzleti konstrukció kivitelezéséhez.

A Genesis és a Cogenco 2009. április 13-án szándéknyilatkozatot tett, amely szerint a Cogenco bizonyos feltételek teljesülése esetén - egyebek közt a cég megfelelő tőkésítettsége - megvásárolja a Genesis Energy leányvállalatainak - a Genesis Solar Espana S.L. és a Genesis Solar Singapore Pte. Ltd. - teljes üzletrészét. Az új részvényeket 2009. július 17-től augusztus 14-ig lehet jegyezni.

A Genesis mellett egy másik, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég is részvénykibocsátást hajt végre. A Regionális Fejlesztési Vállalat új részvényei július 13-tól jegyezhetőek, a legfeljebb 400 ezer darab részvényt 2750 forintos áron hozzák forgalomba. Az RFV nyilvános másodlagos kibocsátása július 13-án veszi kezdetét. A tervek szerint minimum 50 ezer darab, maximum 400 ezer darab törzsrészvényt hoznak forgalomba, darabonként 2750 forintos jegyzési áron. A jegyzési időszak minimum 3, legfeljebb 5 munkanapig, azaz július 13-tól július 17-ig tart.