Bankparádé a Wall Streeten

Vágólapra másolva!
Két százalékot meghaladó mértékben erősödtek a New York-i értéktőzsde vezető indexei hétfőn elsősorban a bankpapírok kiváló teljesítménye miatt.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető részvény mozgását jelző Dow Jones Industrial Average (DJIA) 2,3 százalékkal 8331,68 pontra, a technológiai ágazat indexe, a Nasdaq pedig 2,1 százalékkal 1793 pontra hízott.

A tőzsdemutatókat elsősorban a pénzügyi papírok húzták felfelé. A DJIA részvénykosarában szereplő három bank - a Bank of America, a Citigroup és a J.P. Morgan Chase - a héten ismerteti negyedéves beszámolóját, amelyek várhatóan jók lesznek. A hétfői kereskedésben a Bank of America 9,3, a JP Morgan 7,3 emelkedést ért el.

Kedden hozza nyilvánosságra negyedéves gyorsjelentését a Goldman Sachs is, amelynek a részvényét "vásárlásra" javította fel "tartásról" a Meredith Whitney Advisory Group, mondván a Goldman Sachs árfolyama akár 15 százalékkal is nőhet rövid távon.

Ugyancsak kedden közli negyedéves eredményét az Intel és a Johnson & Johnson, amelyeknek szintén nőtt az árfolyama. Jelentősen csökkent ugyanakkor a kis- és közepes vállalkozásoknak hitelt nyújtó CIT Group árfolyama, miután szakértők szerint a cég csődvédelemért fordulhat