Kártalanítja ügyfeleit a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fellépése nyomán a Raiffeisen Bank vállalta, hogy kártalanítja azon ügyfeleit, akik egyoldalú szerződésmódosítása miatt a korábbinál magasabb díjért fizethették vissza a bank felé fennálló tartozásaikat.
Vágólapra másolva!

A GVH észlelte, hogy a Raiffeisen Bank Zrt. egyoldalú szerződésmódosítással a szabad felhasználású és a lakáscélú jelzáloghitelek egyes termékei esetében az elő- és végtörlesztési díjat 35 ezerről 60 ezer forintra emelte. A GVH vizsgálata megállapította, hogy a Raiffeisen Banknak az ügyfelek számára hátrányos díjak bevezetése esetén nem kellett tartania attól, hogy az ügyfél felmondja a szerződést.

Ennek oka, hogy a vizsgált esetben a fogyasztó az idő rövidsége miatt nem volt valós döntési helyzetben, továbbá az esetleges változtatások túl nagy költségekkel és bizonyos esetekben kockázatokkal jártak volna.

A versenyhivatal megállapította, hogy a díj nélkül jelentősen kisebbek lettek volna a bankváltás költségei az ügyfelek számára, ezért különböző vállalások teljesítésére kötelezte a Raiffeisent. Ezek között szerepel a konkrét összegek visszatérítése, valamint az előtörlesztés lehetősége is.