Újabb piramisjátékra derült fény

Vágólapra másolva!
Amerikában megvan az újabb botrány, ismét piramisjáték miatt került a hírekbe három ember és vizsgálat alá a cégük. A feltételezett kár összege eltörpül például Allen Stanford korábbi ügyködése mellett, de így is 7 700 embert rövidítettek meg.
Vágólapra másolva!

A magyarországi Providentre csak nevében hasonlító amerikai Provident Royaltiest (PR) három alapítóját - Paul Melbye, Brendan Coughlin és Henry Harrison - az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottság vádolja, mégpedig azzal, hogy 2006 szeptembere és 2009 január között fél milliárd dollárt csaltak ki befektetőiktől.

A cég elvileg gáz és olajügyletekben utazott, a kuncsaftoknak azt mondták pénzük 86 százalékát ezekben az iparágakban fektetik be, és természetesen hatalmas hozamot ígértek. A pénz egy részét valóban felhasználták, de a nagyobbik fele új ügyfelek elcsábítására ment el - jelentette a Reuters.

Mint bármely más piramisjátéknál itt is a később kezdők befektetéseiből fizették a régieket, de most viszonylag hamar felfigyelt rájuk a SEC, ami azonnal beszűntette a PR működését és felügyelet alá helyeztette a vagyonát.