Minimális emelkedés New Yorkban

Vágólapra másolva!
Csak minimális emelkedéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók kedden annak ellenére, hogy a vártnál kedvezőbb negyedéves eredményről számolt be egyebek között a Goldman Sachs.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,3 százalék (27,81 pont) emelkedéssel 8359,49 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,4 százalékkal (6,52 ponttal) 1799,73 pontra nőtt.

A tőzsdemutatókat erősítették az energiaszektor dráguló részvényei, és az összességében kedvező negyedéves vállalati eredmények, ugyanakkor gyengítették a lanyha fogyasztói keresletet tükröző kiskereskedelmi adatok.

A befektetők hangulatát jelentősen befolyásolta az a kedden ismertetett adat, hogy júniusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban. Az adat azonban csak az emelkedő benzin- és autóár miatt volt ilyen kedvező. Autó- és benzineladás nélkül számolva a júniusi amerikai kiskereskedelmi forgalom már a negyedik egymást követő hónapban csökkent.

Az amerikai Goldman Sachs pénzügyi szolgáltató kedden a vártnál kedvezőbb második negyedévi eredményekről számolt be. A cég árfolyama azonban csökkent a befektetők nyereségrealizálására.

Hétfőn még jelentősen drágultak a vezető banki papírok azokra a várakozásokra, hogy az ágazati vállalatok - köztük a Bank of America, a Citigroup és a J.P. Morgan Chase - jó negyedéves adatokat közölnek a héten. Kedden már vegyesen zártak ezeknek a cégeknek a részvényei.