Lanyha piacon alig gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Az euróval szemben a forint 276,50 környékéről 277,50 tájékára gyengült hétfőn, kedden azonban nagyobb mozgás várható a devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Alig volt hétfőn mozgás a devizapiacon: az árfolyamok Buró Szilárd, az Equilor szakértője szerint félszázalékos ingadozást mutattak. A forint minimálisan gyengült, miközben a befektetők a keddi statisztikákra és amerikai vállalati jelentésekre vártak - magyarázta Buró.

Az euróval szemben a forint 276,50 környékéről 277,50 tájékára gyengült hétfőn, de járt 278,50 táján is.

A magyar pénz többnyire a 277-279-es sávban mozgott az euróval szemben hétfőn, különösebb irány nélkül - vélekedett Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. A 278,30-50 közötti sáv többször megfogta a forintgyengülést, ahogy az várható volt.

A keddi magyar és lengyel inflációs adatok nagyobb mértékben mozgathatják a régiós devizapiacot és már újabb amerikai második-negyedéves vállalati eredményszámok is napvilágot látnak, többek között a Goldman Sachs amerikai pénzintézet negyedéves beszámolója okozhat felfordulást - vélekednek az [origo]-nak nyilatkozó szakértők.

A régiós tőzsdék a nyugat-európaiakkal együtt 2-3 százalékkal emelkedtek, viszont a cseh és az orosz börze emelkedése limitált maradt - írta Sörös Csaba.