Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Idén immár az 54. és az 55. amerikai bank is elbukott a pénzügyi krízisben, amely a tengerentúlon 2007 óta tart. Pénteken egyszerre két bank is csődbe ment az USA-ban. Az egyik Winderben, Georgia államban működött - a First Piedmont Bankról van szó -, a másik Sioux Fallsban, Dél-Dakota államban tevékenykedett, BankFirst néven. Mindkettőt a hatóságok záratták be pénteken.
Vágólapra másolva!

A First Piedmont Bank immár a tizedik volt Georgiában, az USA déli szövetségi államában, amelyik nem bírta tovább finanszírozni magát. E pénzintézet tevékenységét az Athens városában, szintén Georgiában bejegyzett First American Bank and Trust Company folytatja.

A First Piedmont 115 millió dolláros mérlegfőösszegű, 109 millió dolláros betétállományú bank volt. Bukása a szövetségi betétbiztosítási társaságnak 29 millió dollárjába kerül.

A BankFirst ugyanakkor 1992 óta az első bank, amely becsődölt Dél-Dakotában - írja a Marketwatch. E bank tevékenységeit egy észak-dakotai pénzintézet, az Alerus Financial veszi át. A BankFirst mérlegfőösszege 275 millió dollár volt, és 254 milliós betétállománnyal rendelkezett. Bukása a szövetségi betétbiztosítónak 91 millió dollárjába kerül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről