Ingadozással töltheti a napot a forint

Vágólapra másolva!
Kedd délelőtt nagyjából azokon a szinteken jegyezték a forintot, mint hétfő este, az ipari termelésről szóló statiszitkának nem volt árfolyamhatása.
Vágólapra másolva!

Kedden reggel fél 11-kor egy euró 274,40 forintba került, ami nagyjából ugyanazt a szintet jelenti, mint hétfőn este, és kicsit gyengébbet a kedd reggelinél.

Ugyanekkor egy dollár 197 forintot ért, egy svájci frankért pedig 180,40 forintot kértek a kereskedők a bankközi devizapiacon.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője reggeli kommentjében arra muutatott rá, hogy a régiós tőzsdék a nyugat-európaiakhoz hasonlóan bizonytalankodtak a nyitás után. A 275 körüli szintek tegnap megfogták az euró/forintot, ami azt jelenti, hogy felfelé is erős ellenállás várható 275 forintnál.

Sörös emiatt nem számít arra, hogy a nap folyamán érdemben átvigye ezt a szintet a jegyzés, inkább a 272-275 közötti sávban való ingadozás a valószínű. A befektetői hangulatban nem történt további romlás, mindössze G8-as csúcs előtti várakozás érzékelhető a piacokon. "A magyar ipari
termelés
kicsit jobb lett ugyan a várakozásoknál, de a még így is vastag év/év alapú mínuszok miatt jelentős hatása nincs a forint árfolyamára" - fogalmazott a szakértő.