Napi csúcsa közelében zárt New York

Vágólapra másolva!
Emelkedéssel, közel napi csúcson zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,1 százalék (95,61 pont) erősödéssel 8711,82 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,2 százalékkal (22,13 ponttal) 1885,03 pontra nőtt.

Az előző három napban jelentősen nőttek a részvényárak a kedvező negyedéves vállalati adatokra, csütörtökön azonban már vegyes makrogazdasági adatok láttak napvilágot. Rontott a befektetői hangulaton az is, hogy a kis- és közepes vállalatoknak hitelező, 101 éve működő CIT Group csődközeli helyzetbe került annak ellenére, hogy az amerikai kormány bankmentő csomagjából már két milliárd dollárt kapott.

Az addig gyakorlatilag stagnáló indexek a kereskedés utolsó egy órájába kaptak erőre. Különösen a technológiai papírok szerepeltek jól röviddel azelőtt, hogy már tőzsdezárás után az IBM nyilvánosságra hozza negyedéves adatait.

A JPMorgan Chase kedvező negyedéves eredményekről számolt be, azonban arra figyelmeztetett, hogy romlik a helyzet a fogyasztói hitelpiacon. A Dow-tag cég árfolyama csökkent a szerdai 4,5 százalékos drágulást követően.