Vágólapra másolva!
Az utóbbi hét évben 100 millió pár papucsot adott el, a gazdasági válság miatt azonban csődközeli helyzetbe került a Crocs.
Vágólapra másolva!

Nagy bajban van a világ egyik legismertebb papucskészítője, az egyesült államokbeli Crocs. A cég ugyan cáfolja, de a társaság egyes vélemények szerint nagyon közel van ahhoz, hogy csődvédelmet kérjen.

A hét évvel ezelőtt elindított vállalkozás ezidáig sikertörténet volt: világszerte 100 millió párt adtak el a műanyag-papucsokból, 2006-ban a cég tőzsdére ment, és több mint 200 millió dollár friss tőkét vont be a parketten, a 2007-es nyereség pedig csaknem 170 millió dollárt tett ki.

A gazdasági válság azonban komolyan érintette a céget: a 2008-as eredménykimutatásban már 185,1 millió dolláros veszteség szerepelt. A Washington Post által megszólaltatott elemzők szerint a Crocs "már halott, csak még nem tud róla", miközben a cég részvényeinek árfolyama 3 dollárra esett a két évvel ezelőtti 70 dolláros csúcsról.

A CNN Money cikke szerint a piacon 120 modellel jelen levő vállalat csődvédelembe menekülhet, és már most is 2000 munkavállalót volt kénytelen elbocsátani.