Kis veszteség a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 99,94 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 14 768,52 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A Mol 0,89 százalékkal 11 140 pontra csökkent, az OTP 0,59 százalék gyengüléssel 3 379 ponton zárt, a Magyar Telekom 563 ponton zárt, így 0,17 százalékot gyengült, a Richter 1,17 százalék veszteséggel fejezte be a napot, 33 550 ponton.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a nyáron megszokott enyhe értékpiaci érdeklődés, illetve a kivárásra játszó befektetői hangulat nem tett lehetővé nagyobb elmozdulásokat kedden a budapesti tőzsdén.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a fejlett és régiós országok piacai érezhetően fölfelé próbálnak kitörési pontot találni, így a befektetői aktivitás váratlan beindulásával akár még ezen a héten elkezdődhet egy hirtelen, erős emelkedés.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szintén a közepesnél kisebb forgalmat, illetve a külföldi indexek követését emelte ki a BUX keddi alakulásával kapcsolatban. Elmondása szerint a nyári érdektelenség miatt a kisebb spekulánsok mozgathatták a piacokat.