Mérsékelt optimizmus a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,05 pontos emelkedéssel, 16 170,20 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A BUX csütörtök délelőtt háromnegyed tízkor már 16 250 pont fölött járt. A mérsékelten optimista hangulatot az érkező makroadatok és negyedéves vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják a Budapesti Értéktőzsdén - vélekedtek az MTI által megkérdezett elemzők.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a hangulatot az Egyesült Államokból érkező munkanélküliségi adatok és a brit kiskereskedelmi adatok alakíthatják. Számos vállalat - így a McDonald's, a Ford, az American Express és a Microsoft is - közzéteszi negyedéves jelentését. Az elemző hozzátette: az utóbbi napok markáns emelkedése után bármikor bekövetkezhet egy korrekció.

A BUX 343,42 pontos, 2,09 százalékos csökkenéssel, 16 091,15 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,5 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike gyengült az előző napi záráshoz képest.