Nincs ok panaszra az AT&T-nél

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legnagyobb telefontársasága az AT&T Inc. Sikeresen zárta a második negyedévet, mivel ügyfelei többet használták telefonukat az internetezésre és elektronikus leveleik ellenőrzésére.
Vágólapra másolva!

A cég eladásai 30,7 milliárd dollárra, a bevétel 3,2 milliárd dollárra csökkentek, de a számok magasabbnak bizonyultak az elemzői várakozásoknál, így a részvényárak emelkedtek. Az AT&T avval ért el profitot, hogy támogatta az internetes kapcsolattal rendelkező mobilok eladását, mivel az előfizetők ezeknél a telefonoknál drágább szolgáltatási csomagokat választanak.

Elemzők szerint a vállalat jó irányban mozdult el, ugyanis hamarosan eljön az az idő, amikor az adatátvitel nagyobb üzlet lesz, mint a hagyományos telefonálás. Az AT&T helyzetét az is erősítette, hogy az Egyesült Államokban ez az egyetlen szolgáltató, akivel az Appel népszerű iPhone termékeinek tulajdonosai szerződhetnek.

A sikeres második negyedév azonban nem hordoz garanciát az év hátralevő részére vonatkozóan. A válság miatt sokan lemondhatják vezetékes telefonjukat, míg a telekommunikációs piac telítődhet, így a kitörési lehetőség a netbookok erőősebb támogatása lehet a cég számára, hogy evvel keltse fel a vásárlók érdeklődését.