Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Várakozás felett teljesített két amerikai nagybank

Vágólapra másolva!
A Citigroup 4,28 milliárd dolláros profitot ért el, főleg a Smith Barney ügynökség eladásának köszönhetően, felülmúlva ezzel az elemzői becsléseket. A Bank of America (BoA) nyeresége elmaradt ugyan az előző negyedévestől, viszont így is jobban teljesített az előzetes várakozásoknál.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg által végzett felmérés szerint az elemzők 33 centes részvényenkénti nyereséget vártak a Citigroupnak, de a második negyedéves eredmény végül 49 cent lett, ami összesen 4,28 milliárd dollárt jelent. A pozitív mérleg azonban nem születhetett volna meg, ha nem adják el a Smith Barney brókerházat 6,7 milliárdért.

A Bank of America, a legnagyobb amerikai bank 3,22 milliárdos nyereséget ért el (33 cent részvényenként). Tavaly ilyenkor még 3,41 miliárdos volt a profit. A Bloomberg-felmérésben az elemzők 18 centet vártak.

"Nagy kihívások várnak ránk a folytatódó világgazdasági gyengélkedésben. A növekvő munkanélküliség és a romló hitelképesség befolyásolja az idei és a 2010-es év teljesítményét" - mondta Kenneth Lewis, a BoA vezérigazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről