A Goldmanban reménykednek az amerikai tőzsdék

Vágólapra másolva!
A bankok és elsősorban a negyedéves beszámolóját hamarosan közzé tevő Goldman Sachs pénzintézetben bíztak a hétfői tőzsdenyitáskor az amerikai befektetők.
Vágólapra másolva!

A Goldman részvényeit vásárlásra ajánlotta ráadásul egy szakértő, Meredith Whitney is, aki a bankrészvények 15 százalékos ugrását is előrevetítette.

Mindennek hatására a Goldman Sachs részvényei 3,3 százalékkal ugrottak meg, a Bank of America Corp. 4 százalékkal emelkedett. A JPMorgan Chase & Co. és a Wells Fargo & Co. több mint 2,3 százalékkal növelte értékét.

Az S&P 500, a legszélesebb merítésű New York-i tőzsdeindex 0,4 percent emelkedett a nyitás utáni percekben, a Dow Jones Ipari Átlag (DJIA) 0,3 százalékos pluszban járt. A Nasdaq, a technológiai tőzsde viszont mínuszban nyitott, 0,75 százalékos veszteséggel kezdett, fél óra múlva pedig majdnem 1 százalékos volt a zuhanása.

Ekkor, magyar idő szerint délután négykor már a DJIA is zéró körül ingadozott, időnként negatív tartományba átcsapva, az S&P pedig 0,2-0,3 százalékos mínuszba váltott. Magyar idő szerint fél ötkor újra pluszban volt aztán a Dow Jones és az S&P, a Nasdaq pedig a zérót közelítette, volt olyan pillanat, amikor nullán is állt.

Egyetlen pénzintézet, a CIT Group esett nagyot, 27 százalékos zuhanásának oka az volt, hogy nem tudta meggyőzni az amerikai kormányt arról, hogy támogassa adósságeladási ügyleteit.