Tízezres leépítés várhat a német médiaóriásra

Vágólapra másolva!
A vezető európai médiavállalkozásnál, a magyar érdekeltségekkel is rendelkező német Bertelsmannál, az RTL televíziós csoport fő részvényesénél jelentős takarékossági programot hajtanak végre, minek kapcsán akár 10 ezer állás is veszélybe kerülhet a médiabirodalomnál a jövő év végéig.
Vágólapra másolva!

Ezt a német sajtó, konkrétan a "Werben & Verkaufen" szakportál vetette fel, de a Bertelsmann szóvivője szerdán azzal cáfolta, hogy ez hamis állítás, merő spekuláció, nem szerepel a létszámcsökkentés az elsődleges programok között. A tízezres leépítés egyébként 10 százalékos létszámkurtítást jelentene.

A Bertelsmann illetékese egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy a vállalat története legnagyobb költségcsökkentési programját valósítja meg a nemzetközi gazdasági válság miatt és sok százmillió euró megtakarítása a cél. A televíziós programok büdzséjének megkurtítása is szóba jön és ezzel összefüggésben a létszám megkurtítása is - írta a német sajtó.

A német médiacsoport 78 millió eurós veszteséget szenvedett el az idei első negyedévben. Egy évvel korábban 35 millió eurós többletet mutatott a mérleg. A 90 százalékban a Bertelsmannhoz tartozó RTL Group SA - Európa legnagyobb tévétársasága - üzleti eredménye 53,7 százalékkal csökkent, amiben jelentős szerepet játszott a hirdetési bevételek megcsappanása.