A Birdcommal László Géza szállt be az Externetbe

Vágólapra másolva!
A Birdcom Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett a tőzsde "B" kategóriájában jegyzett Externet Nyrt.-ben - közölte az Externet a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
Vágólapra másolva!

A vevő az Externet korábbi főtulajdonosától, a szintén tőzsdén szereplő econet.hu Nyrt.-től vásárolta meg az üzletrészt. A részvényátruházási szerződés június 9-én lépett életbe, ezzel az econet.hu tulajdona nullára csökkent.

A cégadatok szerint a vagyonkezeléssel foglalkozó, 3 millió forint törzstőkéjű Birdcom Kft. három magyar magánszemély tulajdonában van. Egyikük László Géza, az Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója.

Korábbi közlés szerint az Externet vételárának alapösszege 520 millió forint. A vevő az alapösszegen felül további, kiegészítő vételár fizetésére lesz köteles, amennyiben 2009-ben az Externet bizonyos gazdálkodási mutatói adott feltételeknek megfelelnek. A kiegészítő vételár az Externet 2009. évi, nemzetközi számvitel (IFRS) szerint konszolidált EBITDA (kamat-, adófizetés, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményének az 50 százaléka lehet.

Az econet cégcsoport a részvényátruházással mentesül mintegy 600 millió forint bankhiteltől, mintegy 100 millió forint egyéb hiteltől, valamint az Externet Nyrt. működésével kapcsolatban vállalt háttérgaranciáktól.

Az Externet további tulajdonosai a Vivacom Kft. 12,69 százalékkal és a Kraft Invest Kft. 10,14 százalékkal.