Vágólapra másolva!
Jó esélye van a túlélésre a Märklin modellvasút- és játékgyárnak, miután hét komoly érdeklődő van a pénzzavarba került társaság iránt, közölte hétfőn a cég csődgondnoka. Tájékoztatása szerint a vevőnek 100 millió eurót kellene fizetnie, és hosszú távra kell elköteleznie magát a társaság iránt.
Vágólapra másolva!

Michael Pluta arra számít, hogy az idén 120 millió euró lesz a Märklin forgalma, és talán vége szakad az évek óta tartó veszteségsorozatnak, jövőre már 2,5 millió eurós nyereséget várnak. Tavaly 121 millió eurós bevétel után 21 millió eurós vesztesége volt a cégnek.

A cégcsoport februárban kért csődeljárást maga ellen, azóta mintegy 600 hitelező jelentkezett a pénzéért, összesen 110 millió euróért. A társaságot átszervezik, és ennek keretébe leépítéseket jelentettek be, egyebek közt a Märklin győri üzemében is.

A vállalat szóvivője március közepén erősítette meg, hogy a győri üzemből 180 alkalmazott elbocsátását tervezik. Roland Gaugele, a Märklin szóvivője a fizetésképtelenséggel indokolta a kényszerűnek nevezett döntést, amely - a magyarországiakkal együtt - összesen 400 alkalmazottat érint. A göppingeni gyárban 651-en, Győrben 520-an dolgoztak. A Märklin már korábban döntött arról, hogy nürnbergi üzemét bezárja.