Vágólapra másolva!
Stabil maradt, csupán 0,2 százalékkal csökkent a Vodafone Magyarország bevétele az idén március végén zárult pénzügyi évében, miközben a piaci részesedése az aktív ügyfelek körében 0,37 százalékkal nőtt - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

A társaságnak a teljes adatforgalomból származó bevétele éves szinten 56,5 százalékkal nőtt, míg a percdíjakból származó teljes bevétele a bázishoz képest 11 százalékkal emelkedett. A Vodafone korábban közölte, hogy a 2008 március végén zárult pénzügyi évben a szolgáltatási árbevétele 0,4 százalékkal bővült az azt megelőző időszakban elért több mint 140 milliárd forinthoz képest.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint március végén 542 ezerre emelkedett Magyarországon a mobilinternet-előfizetők száma, a forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján a Vodafone részesedése 25,37 százalék volt. Március végén a magyar piacon 10,802 millió aktív, forgalmat generáló ügyfele volt a három mobil szolgáltatónak, amiből a Vodafone 21,91 százalékkal részesedett.

A közlemény idézi Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, aki kifejtette, elégedett a cég teljesítményével, különösen azért, mert nehéz gazdasági környezetben dolgoztak. Hozzátette, a pénzügyi eredmények a Vodafone Magyarország további erősödését mutatják. A Vodafone folyamatosan fejleszti szélessávú rendszerét, május közepéig 319 települést kapcsolt be HSDPA-hálózatába, s így a magyar lakosság 62 százaléka csatlakozhat hozzá.