Vágólapra másolva!
A Richter első embere szerint nemzetgazdasági szempontból fontos lenne, ha a Richter 25 százalék plusz egy szavazat tulajdoni hányada tartós állami tulajdonban maradna.
Vágólapra másolva!

A Richter gyógyszergyártó cég vezérigazgatója, Bogsch Erik bejelentette, hogy bár itthon és Romániában tavalyhoz képest stagnálást vár, Lengyelországban viszont zlotyban 5 százalékos növekedésben bíznak.

Bogsch Erik szerint a régi európai uniós országokban mintegy 5 százalékos csökkenés várható, elsősorban az árak lemorzsolódása miatt. A FÁK országokban az árbevétel euróban 10 százalékkal eshet vissza, miközben a vezérigazgató az Egyesült Államokban 5-10 százalékos bővüléssel számol.

Bogsch Erik azt is elmondta, hogy nemzetgazdasági szempontból fontos lenne, ha a Richter 25 százalék plusz egy szavazat tulajdoni hányada tartós állami tulajdonba kerülne. A csomag állami tulajdonba vételét a múlt kedden indítványozta egy képviselő.

A Richter egyébként az első negyedévben 21,53 milliárd forint adózott nyereséget ért el, 103,3 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A hétfőn közzétett nemzetközi szabvány szerint készült konszolidált gyorsjelentésben a társaság 7,6 százalékos éves növekedéssel 61,34 milliárd forint árbevételről számolt be.