Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Gyulai Húskombinát Zrt. vezérigazgatója abban reménykedik, hogy június közepéig megkapják azt a hitelt, amellyel megoldódhat a nagyüzem likviditási problémája. Ruck János elmondta: már előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással a gazdasági és a munkaügyi tárca, valamint a céget finanszírozó kereskedelmi bank mintegy 700 millió forintos hitel felvételéről.
Vágólapra másolva!

A hitel 80 százalékára várhatóan a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vállal garanciát, és ebben az esetben június közepéig a cég hozzájuthat a forráshoz. A vezérigazgató értesülése szerint már döntés született arról is, hogy a társaság további 113 millió forint támogatást kap 450 dolgozója munkahelyének megőrzése érdekében.

A segítség révén megszűnik a likviditási válság, mindazonáltal ezzel párhuzamosan áttekintik az üzem termékszerkezetét - mondta a vezérigazgató. A kombinát jelenleg a hazai piac 10 százalékát birtokolja a kolbászfélékből és 30 százalékát májkrémféleségekből.

A Világgazdaság korábban Ruck Jánost idézve azt írta, hogy a cég megszünteti 15-20 felvágott jellegű húskészítményének gyártását és két piacvezető márkája, a gyulai kolbász és a gyulai kenőmájas előállítására koncentrál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről