Vágólapra másolva!
Az eurozóna külkereskedelmi mérlege márciusban pozitív irányba mozdult az előző hónaphoz képest, mivel az export jóval kisebb mértékben szűkült az importnál.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az eurót használó 16 ország külkereskedelmi többlete most 400 millió eurót tett ki, úgy, hogy előző hónapban még 1 milliárd euró, egy évvel korábban pedig 2,3 milliárd euró volt a hiány.

Az Eurostat jelentése szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest az export 17 százalékkal 108 milliárd euróra csökkent, az import 18 százalékkal adott kisebb értéket, 107,6 milliárd eurót. Az igazított adatok tekintetében a zónában 2,1 milliárd eurós deficitet regisztráltak márciusban, ami javulás a februári 2,9 milliárd eurós adathoz képest, januárban ez az érték pedig még 6,6 milliárd euró volt.

A nemzetközi recesszió ellenére az eurozóna legnagyobb gazdaságának számító Németország exportja 7,5 százalékkal 26 milliárd euróra nőtt a hónapban, ezáltal a külkereskedelmi profit a februári 3,4 milliárd euróról 5,1 milliárd euróra növekedett. Részletesebb adatokat egyelőre nem tett közzé az Eurostat.