Eséssel kezdték a hetet az amerikai határidős indexek

Vágólapra másolva!
Az amerikai határidős indexek hétfőn egy százalék körüli mértékben estek vissza, mert a befektetők "megpihentek", kisebb szünetet tartottak olyan hetet követően, amely a kedvező végeredménnyel zárult banki stressz-tesztnek és a gazdaság állapotát illető egyre optimistább megközelítésnek köszönhetően 2009. éves összevetésben pozitív tartományba emelte a S&P 500 indexet, illetve immár kilencedik hete jelentett emelkedést a Nasdaq-on.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Ma tette közzé tőkeemelési szükségletét a U.S. Bancorp, a BB&T Corp és a Capital One Financial Corp. A U.S. Bancorp 2,5 milliárd dolláros, a BB&T 1,5 milliárd dolláros, míg a Capital One 1,75 milliárd dolláros tőkebevonást tervez - hogy visszafizethessék a korábban kapott kormányzati támogatást. Az elektronikus kereskedésben mindez a U.S. Bancorp számára 6 százalékos, a Capital számára 9 százalékos árfolyamesést eredményezett.

A hétfői üzletmenet egyik fontos meghatározója lehet - bár csak zárás után kerül rá sor -, hogy a Federal Reserve elnöke, Ben Bernanke beszámol a pénzügyi rendszer aktuális állapotáról, hiszen a felvázolt kép alapján kiszámítható, mi vár a bankokra, a bankrendszerre.

A Wall Street Journal állítása szerint mind az American International Group Inc, mint az amerikai kormányzat arra számít, hogy a biztosító átalakítása több éves folyamat lesz. Kedvezőek a HSBC Holdings Plc előzetes adatai: Európa legnagyobb bankjának negyedéves profitja jócskán meghaladhatja a tavalyi szintet: rekorderedményt ért el a befektetési banki üzletág, és saját adósság értékelése is eredményt hozott.

Kedvező makrohír, hogy a világgazdasági fellendülés kulcsszereplőjének tekintett Kína egy magas rangú jegybanki vezetője szerint a kormányzati ösztönzés a vártnál is jobban hatott, és a kereslet emelkedését mutatják az olajimport adatai. A határidős indexek közül az S&P 500 futures 9,7 ponttal csökkent, számított értéke alatt alakul; a Dow futures 79 ponttal, a Nasdaq 100 futures 17.50 ponttal került alacsonyabbra.