Nem izgatta fel a forintot a kamatdöntés

Vágólapra másolva!
Az amerikai és brit piacok ma szünnapot tartottak, s mivel a forintot érintő kereskedelem nagy része Londonban zajlik, így az alacsony forgalom mellett kevés üzlet is megmozgathatta az árfolyamot. Nap közben 281 forint fölött is járt az euró jegyzése, aztán a délután folyamán 280 forint alá ment vissza a kurzus.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Nem történt semmi, "odaszögezték a forintot a 280-hoz" - mondta Gondi István, a Raiffeisen devizakereskedője. A jegybank mai kamatdöntése nem hatott ki az árfolyamra, a tartás volt a piac által elvárt lépés.

Az alacsony forgalom lehetővé tette, hogy kevés nagyobb erejű ügylet nagyobb változást hozzon az árfolyamban. A délelőtti gyengülés és a délutáni erősödés is ennek tudható be. Mivel Anglia is és az amerikai piacok is zárva voltak ma és a forint árfolyamát "99 százalékban" a Londonban kötött üzletek határozzák meg, ezért alacsony maradt a forgalom.

A következő napokban enyhe gyengülést vár az elemző, tartósan 280 forint felett járhat az árfolyam, jelentősebb hír híján. A dollár ma 200 forint körül mozgott, háromnegyed öt után 199,87 forintot ért a zöldhasú.