Vágólapra másolva!
Az Emirates Airline, az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb légi utasszállító társasága bejelentette, hogy a március 31-én zárult pénzügyi évben éves profitja 80 százalékkal esett, összesen 268 millió dollárra.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

"Hiába kezdődött el egy új év, a kilátásaink nem javulnak" - mondta Ahmed bin Saeed Al Maktoum igazgatósági tag. "Bár esnek az üzemanyagárak, az első osztályon való repülés iránt még mindig alacsony az érdeklődés."

Az elmúlt évben az üzemanyagra fordított pénz a kiadások 36 százalékát tette ki, ami 3 százalékkal magasabb a 2007-es adatnál. Hiába emelkedett az összbevétele a társaságnak 10 százalékkal, a nagyobb alapanyagköltséget így sem sikerült ellensúlyozni.

Az Emirates Airline teljesítményét a régió általános helyzete is negatívan befolyásolja. Komoly túlkínálat van a piacon a légitársaságok nagy száma miatt. Ezen az egyébként növekvő kereslet sem segít, így a légitársaságok összesen 900 millió dollár veszteségnek nézhetnek elébe ebben az évben.

A pesszimista hangulat ellenére Ahmed bin Saeed szerint a társaság folytatni fogja az agresszív terjeszkedési politikáját. Ennek keretében továbbra is fenntartják megrendeléseiket további 161 új gépre.