Kivonul Magyarországról a HSBC

Vágólapra másolva!
Leállítja lakossági hitelezését, három éven belül megszünteti magyarországi tevékenységét, és elbocsátja 282 dolgozóját a Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) - írja az index.hu.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb pénzügyi csoportja megszünteti a lakossági hitelek értékesítését Magyarországon. A pénzintézet május 15-éig bezárta Magyarországon működő kilenc - három budapesti, valamint békéscsabai, debreceni, kecskeméti, miskolci, pécsi és szegedi - fiókját.

A bank munkatársai az Indexnek elmondták: a továbbiakban ügyfeleiket elsősorban telefonon és postai úton szolgálják ki, a már benyújtott hiteligénylésekről pedig május végéig döntenek, új hiteligényléseket azonban nem fogadnak be.

A HSBC fokozatosan vonul ki Magyarországról, de tevékenységünket nem szüntetik meg, csak az értékesítéssel hagynak fel. "Az áruhitelek esetében partnerenként eltérő időpontban, szerződéses kötelezettségeinknek eleget téve fog megszűnni az értékesítés" - idézi a pénzintézet írásos válaszát az Index. A teljes bezárást 2012-re tervezik, akkorra a jelenlegi 282 fős dolgozói állomány minden tagját elbocsátják. A HSBC tavaly májusban jelent meg a magyar piacon a 2001-ben alapított Beneficial Magyarország Pénzügyi Zrt. felvásárlásával.

A HSBC idén márciusban jelentette be, hogy felszámolja az Egyesült Államokban fogyasztói hitelnyújtási tevékenységét, és ez 6100 fős leépítést jelent. A cég 2008-as adózás előtti eredménye 19,9 milliárd dollár volt, ez 18 százalékos csökkenés 2007-hez képest.