Kelet-európai központot hoz Pestre a NEC

Vágólapra másolva!
A világ egyik vezető informatikai megoldásokat szolgáltató vállalata, a tokiói központú NEC Corporation Budapesten hozza létre kelet-európai központját. A 303 millió forint értékű beruházás nyomán 70 új munkahely létesül. Az új központ a gazdasági recesszió ellenére 15 százalékos bevétel növekedést tűzött ki célul - közölte az ITD Hungary az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

Az 1899-ben alapított NEC átviteli rendszereket, különböző vállalati-, informatikai megoldásokat; számítógépes-, hálózati- és elektronikus alkatrészeket kínál. A vállalat 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A vállalat Kelet-Európát és Oroszországot tartja a két legdinamikusabban fejlődő regionális piacnak, a két régióban elsősorban a digitális műsorszórási fejlesztésekre koncentrálnak.

A cég már eddig is rendelkezett budapesti kirendeltséggel, ez a bővítés után kelet-európai központként funkciónál majd. Szolgáltatásai a műsorszórási megoldásoktól az IT-hálózati rendszerek kiépítéséig terjednek majd.

"Tudjuk, hogy a kelet-európai gazdasági növekedés lassulni fog, azonban abban is biztosak vagyunk, hogy az innovatív, első osztályú telekommunikációs és IT megoldásokra továbbra is nagy marad az igény" - mondta Toru Koishi, a NEC kelet-európai vezérigazgatója.

Az ITD Hungary, a magyar befektetésösztönzésért felelős ügynökség az év első 4 hónapjában 52 milliárd forint értékben jelentett be beruházást Magyarországon. A beruházások által 2295 új munkahely jön létre. Olyan cégek döntöttek a magyarországi bővítés mellett, mint a Vodafone, az IBM vagy az Infineon és olyan új beruházásokkal szavaztak bizalmat Magyarországnak, mint a British Petrol, amely 1100 fős beruházást hajt végre.