Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai pénzintézetek közé tartozó Bank of America az év első negyedében a háromszorosára, 2,8 milliárd dollárra, részvényeként 44 centre növelte eredményét - jelentette hétfőn a bank.
Vágólapra másolva!

A Bank of America részvényenkénti 44 centes nyeresége jóval meghaladja az egy évvel ezelőtti 1,02 milliárd dolláros, azaz részvényenként 23 centes adózott eredményt.

A pénzintézet a múlt év utolsó negyedében még veszteséges volt. Az amerikai kormány 45 milliárd dolláros támogatását élvező bank eredményével csatlakozik a kedvező hírekkel szolgáló amerikai bankok sorához.

Az első negyedévi profit részben a Merrill Lynch eladásából származó bevételből, illetve a China Construction bank részvényeinek eladásából származott. A kedvező eredményre való tekintettel várhatóan helyén maradhat Kenneth Lewis vezérigazgató, akit heves bírálatok érték a Merrill még azelőtti felvásárlása miatt, mielőtt kiderült volna, milyen tetemes a vesztesége, ami miatt szükségessé vált a kormányzati beavatkozás.

A Bank of America felbosszantotta az amerikai pénzügyi hatóságokat, mivel a Merrill alkalmazottai jelentős jutalmakban részesedtek, miközben a bank részvényeinek árfolyama a Merrill Lynch szeptemberi megszerzése után a kétharmadára esett vissza.