Megérte rossz bankokba fektetni a pénzt

Vágólapra másolva!
A leggyengébbnek tartott részvények nyerték a legtöbbet az utóbbi hetekben az amerikai tőzsdéken.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal (WSJ) adatai szerint az utóbbi hetekben ugyan az amúgy leginkább leértékelődött értékpapírok drágultak a legtöbbet, de sok befektető számára még így is kockázatosnak tűnhetnek a válság miatt nagy zuhanást elszenvedő részvények.

Volt olyan értékpapír is, aminek megduplázódott az értéke másfél hónap alatt, miközben a Dow Jones 13 százalékkal, a Standard&Poor's 500-as tőzsdeindexe pedig 28 százalékkal emelkedett. A legnagyobb emelkedést a J.P. Morgan Chase, a General Electric, a Wells Fargo és a Bank of America könyvelhette el - azaz olyan cégek részvényei, amelyek mindegyike vagy bank, vagy pedig komoly banki részleggel rendelkezik.

Elemzők szerint a tőzsdei társaságok második negyedéves adatai nem lesznek bíztatók. Mire júniusra véget ér a második negyedév, a vállalati össznyereség a mostani jóslás szerint 33,7 százalékkal csökken majd. A hónap elején még "csak" 31,7 százalékos eséssel kalkuláltak a szakemberek, de a kilátások azóta romolottak. Az elemzők az idei év egészére azt jósolják, hogy a profit 10,6 százalékkal lesz alacsonyabb a vezető amerikai tőzsdei cégek esetében, összehasonlítva a 8,4 százalékos április eleji prognózisokkal.