Vezért váltott a Pannon GSM

Vágólapra másolva!
Áprlistól Anders Jensen irányítja a Pannon GSM Távközlési Zrt.-t, a jelenlegi vezérigazgató, Ove Fredheim a Telenor Csoporton belül folytatja munkáját.
Vágólapra másolva!

A Pannon hétfői közleménye szerint Anders Jensen 2007-től a Telenor bangladesi leányvállalata, a Grameenphone vezérigazgatójaként tevékenykedett, a cég Banglades legnagyobb mobilszolgáltatója. Ezt megelőzően 2005-től a Telenor Sweden marketing vezérigazgató-helyetteseként és a lakossági piacért felelős vezetőjeként dolgozott.

A közlemény szerint azért nevezték ki a Pannon új vezérigazgatójává, mert "rendelkezik azokkal a képességekkel és tapasztalattal, ami elengedhetetlen a Pannon eredményes irányításához, csakúgy mint ahhoz, hogy új üzleti területeket aknázzon ki egy olyan piacon, ahol a SIM-kártya penetráció már most több, mint 110 százalékos".

A Telenorhoz tartozó Pannon tavaly 76,445 milliárd forint kamat és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el, szemben a 2007. évi 77,058 milliárd forinttal, miközben előfizetőinek száma december végén 3,731 millió volt, mintegy 350 ezerrel több mint egy évvel korábban. A cég korábbi közleménye szerint a bevétel mintegy 4 milliárd forinttal, 188,363 milliárd forintra csökkent tavaly.