UBS: fizetésemelés követi a prémiummegvonást

Vágólapra másolva!
Fizetésemeléssel kompenzálja vezető beosztásban levő alkalmazottait az UBS, miután korábban megvonta tőlük prémiumuk 80 százalékát.
Vágólapra másolva!

A New York Times a bank két érintettjére hivatkozva azt írta hétfői számában, hogy egyes vezető kategóriákban a fizetéseket átszámítva évi 429 ezer dollárra emelik a korábbi 172 ezerről, ami még így is kevesebb, mint korábban a prémiumokkal együtt.

Az alapfizetések emelése a javadalmazási rendszer tervezett gyökeres átalakításának része, amit azután határozott el a bank vezetése, hogy tavaly segítséget kapott az államtól. Első lépésként több mint 80 százalékkal csökkentették a prémiumokat a befektetési üzletágban, majd ezt követte a fizetésemelés.

A fizetéseknél azonban nagyobb baja is van az UBS-nek: a társaság új vezérigazgatója jelezte, hogy még két-három évig eltarthat, amíg a bank ismét stabil profitra fog szert tenni.

A svájci banknak tavaly a pénzügyi válság miatt akkora összegeket kellett leírnia, mint egyetlen más európai banknak sem. A 2008-as utolsó negyedévet 7,57 milliárd dolláros veszteséggel zártó pénzintézet erre az évre már 15 ezer fő elbocsátását tervezi.