Vitték a profitot Budapesten, esett is az OTP

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,83 pontos, 1,14 százalékos csökkenéssel, 10 679,98 ponton zárt kedden.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 26,4 milliárd forint volt kedden, ami az idei átlagnak majdnem a duuplája. A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 145 forinttal, 1,58 százalékkal 9300 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 64 forinttal, 3,15 százalékkal 1970 forintra csökkent, forgalmuk 19,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,78 százalékkal 510 forintra esett, forgalma 2,6 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 750 forinttal, 2,85 százalékkal 25 555 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Eljöhet a bikák ideje

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az elmúlt napokban tartósan jó hangulat alakult ki fejlett- és a régiós piacokon is, ami elsősorban az amerikai költségvetési és bankkonszolidációs programoknak köszönhető.

Hangsúlyozta: a világ tőzsdéinek kedden tapasztalható lejtmenete feltételezhetően csak kisebb, átmeneti megállója a piaci optimizmusnak. A március és az április hagyományosan jó időszaknak számít a tőzsdei kereskedésben, jelenleg nem elképzelhetetlen, hogy ez a válság ellenére sem lesz másképp - húzta alá az elemző.

Erős támasz vetette vissza az OTP-t

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője kiemelte: a budapesti kereskedés kedden szinte teljes egészében az OTP részvényeiről szólt, a bankpapírból mintegy 10 millió darab forgott a nap során, "kimagasló", 20 milliárd forintot megközelítő forgalom mellett.

Az OTP a nap elején folytatta az elmúlt napok emelkedését, amit egy "természetes korrekció követett". A 2300 forintos szint a "nagy pánik idején is erős támaszt jelentett, így itt felfelé is erős ellenállással kell számolni" - fejtette ki az üzletkötő.

Hozzátette: az optimista hangulat kitartása mellett a bankpapírnak "többszöri nekifutásra lesz szüksége" ahhoz, hogy elérje a 3 ezer forint fölötti árfolyamot.