Vágólapra másolva!
Még csak tervként merült föl az amerikai kongresszusban a vezetői prémiumok szigorú megadóztatása, a nagy pénzintézetek máris háborognak ellene - írja a Bloomberg. A Citigroup, a Bank of America és a JP Morgan részéről úgy vélik, hogy nem fair a prémiumokat megadóztatni, mert ezzel a dolgozó emberek zsebéből húzzák ki a pénzt.
Vágólapra másolva!

A Citigroup, a Bank of America és a JP Morgan tiltakozik a kongresszus azon terve ellen, hogy a vezetői prémiumokat 90 százalékos adóval terheljék. A törvényhozók azért szánták el magukat ilyen szigorú lépésre, mert az amerikai kormány segélyén életben maradó AIG összesen 165 millió dollárt osztott ki bónuszként.

Kenneth Lewis, a Bank of America vezetője szerint a tervezett lépés komoly sebet ejthet a banki szektoron, és gátolja a pénzügyi szektor helyreállását. Jamie Dimon, a JP Morgan vezetője felszólította alkalmazottait, hogy fejtsék ki véleményüket a politikusoknak a szándékolt lépésről.

A vezetők úgy fogalmaztak, hogy a Wall Street környékén teljes joggal aggódik mindenki, mert az a nézet kezd elterjedni, hogy a tőzsdén és a banki szektorban senki nem érdemel meg semmilyen pénzt.

Vikram Pandit, a Citigroup első embere úgy érzi, hogy cége elveszítheti azokat a tehetséggel megáldott embereket, akik hatalmas lépéseket tettek a pénzügyi rendszer stabilizálásáért. Kihangsúlyozta, hogy ez mennyire káros a gazdaságnak, hiszen pontosan azokról az emberekről van szó, akik azt mozgásba hozták.