New York ezúttal veszteséggel zárt

Vágólapra másolva!
Kérészéletűnek bizonyult a hétfői markáns emelkedés az amerikai piacokon, kedden már minden fontosabb index a piros tartományban fejezte be a kereskedést.
Vágólapra másolva!

A hétfői brutális rally nem is meglepő következényeként a profitrealizálások nyomán kedden ellenkező irányba fordultak az amerikai piacok. A legfontosabb indexek mindegyike veszteséggel zárta a napot. Az esést a banki papírok vezették főként annak nyomán, hogy az amerikai pénzügyminiszter Timothy Geithner és a Fed-elnök Ben Bernanke kedden gyakorlatilag teljhatalmat kért, illetve helyezett kilátásba tárcája számára az összes "gyanús kockázattal" bíró cég felett. Úgy tűnik, a befektetők egyelőre keresik a pénzügyi kormányzat lépéseinek, illetve kommunikációjának valódi jelentését, de egyelőre nehezen birkóznak meg az értelmezéssel.

A Dow Jones ipari index (DJIA) 1,5, a Nasdaq Composite 2,5, a Standard & Poor's 500 index pedig 2 százalékos buktában állt csengetéskor. A Bank of America részvényének árfolyama például 8,3 százalékot, a JPMorgan Chase papírja pedig 9,2 százalékot esett.